6 Ocak 2011 Perşembe

Atatürk'e Çankaya darbesi! “Ne mutlu Türküm diyene” rahatsızlığı!

Resmi internet sitesi değiştirildi
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Atatürk, Çankaya’nın resmi internet sitesinde en dip köşeye yerleştirildi. “cankaya.gov.tr” olan sitenin adresi “tccb.gov.tr” olarak değiştirilirken eski sitede ana sayfanın en başında ve geniş şekilde yer alan Atatürk Özel Köşesi ise aşağılara indirildi.

Ulu Önder’in özel köşesi en altta
Sitenin yeni halinde Cumhurbaşkanı’nın son konuşması ve mesajı ana sayfada yer alırken, Abdullah Gül ve Hayrünnisa Gül’ün faaliyetleri de ana sayfanın üstüne kuşak olarak yerleştirildi. Ulu Önder’in özel köşesi ise sitenin en alt sayfasında çok ufak bir alanda yer bulabildi. ‰ 9’da
(Kaynak: yenicaggazetesi.com.tr)
Ulu Önder’e Çankaya darbesi!
Atatürk’ün özel köşesi daha önce sitenin üst taraftaydı şimdi ise en alta yerleştirildi.
Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesi yenilenirken “cankaya.gov.tr” olan adres “tccb.gov.tr” olarak değişti. Yenilenen sitede “Atatürk Özel Köşesi” de sol üst köşeden alt köşeye indirildi. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Gül’ün görüş ve önerileriyle yeniden tasarlanan sitenin ana sayfasının manşetinde Cumhurbaşkanı’nın güncelliğini koruyan bir konuşması, mesajı ya da ziyareti yer alacak. Sitenin önceki tasarımında ise “sayfa manşeti”, Gül’ün programının akışına göre sık sık değişiyordu. Yenilenen tasarımda, Gül’ün günlük programı ya da kabullerine ilişkin içerik ana sayfa manşetinin alt kısmında yer alacak, “Köşk Gündeminden” bölümünde yer verilecek. Atatürk Köşesi, daha önceki sitede en tepede yer alıyordu.

“Ne mutlu Türküm diyene” rahatsızlığı
ABDULLAH Gül, 1992 yılındaki bir konuşmasında, Nutuk’un, son cümlesi olan Atatürk’ün özdeyişini her yere yazmayı ‘ilkellik’ olarak nitelendirmişti.

Gül: ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sözü ilkelleştirdi
Abdullah Gül, 1992 yılında Refah Partisi milletvekiliyken Cumhuriyete ve laikliğe karşı olduğunu şu sözlerle ifade etmişti: “Ne mutlu Türk’üm diyene lafını, tutup her yere yaza yaza ve bunu özellikle hiç olmayacak yerlere yaza yaza, Türkiye aslında ilkel bir hale dönmüştür. Bugün Türkiye’de bir sistem bunalımı var. Türkiye’nin bütünlüğünü tehdit eden, en ziyade tahribatı vermiş olan, sistemin ilkelerinin birisi de laiklik ilkesidir.”


Yorumunuzu Bırakın

YARARLI LİNKLER:
Haber Online Facebook / Haber Online Twitter / eBankam / Mac OS X TR / WpBlogger-TR